Comic Con 2016 i Köpenhamn

Comic Con är en folkfest för alla som älskar film, spel och anime. Comic Con i Köpenhamn var den första som arrangerades i Danmark eftersom den anordnades i Malmö förut. På plats kan man se olika speldemos, cosplay-tävlingar – och parader och mycket annat som ger valuta för entréavgiften. Det finns även många chanser att köpa diverse spelmemoribilia och andra samlarprylar. Själva eventet arrangerades för första gången i San Diego på 70-talet och har gått från att ha cirka 145 besökare till att ha blivit ett världsfenomen som finns i många städer över hela världen.

Många aktiviteter på Comic Con

Det finns mycket för spel-och filmälskaren att göra och se på konventet. På Comic Con kan du träffa dina favoritkaraktärer inom spel, anime och film. Om man betalar för en photo session, kan man även ta ett foto med sin favorit, vilket blir ett minne för livet. Det finns en aktivitetskalender som visar vad som pågår på konventet och var du ska gå för att se det så att du inte missar något. Comic Con pågår i två dagar som är fullspäckade av olika aktiviteter som passar de flesta och det är öppet från kl. 09:00-19:00 på lördagen och 09:00-18:00 på söndagen.

Comic Con och anime

På Comic Con finns anime representerat i olika former. Det finns tecknade anime-filmer och -spel som lockar till sig många besökare. Det finns även de som klär ut sig till karaktärer från filmer och spel och tävlar i cosplay-tävlingar. Anime kommer från Japan och skapades under 50-talet och avser själva genren som är tecknad film. På Comic Con finns något för alla film-och spelentusiaster. Du kan klä ut dig eller helt enkelt njuta av alla andra som har gjort sitt bästa att se ut som sin favoritkaraktär. På eventet kan du testa nya spel och passa på att köpa samlarprylar som du länge har drömt om.